Buddy

Brief: Lag forslag til en ny, nettbasert tjeneste som er sosial. Bruk prinsipper fra brukersentrert systemutvikling og informasjonsarkitektur. Vær kreative, visjonære og nyskapende og tenk på nytteverdien for brukeren. Tjenesten må være ny, men kan inneholde elementer fra eksisterende tjenester. Prototypen skal inneholde forslag til struktur, navigasjon og visuell utforming for både mobil og desktop. Benytt farger og fargebruk, visualisering av sidenes navigasjonssystem(er), visualisering av konsept og funksjoner og typografi. I tillegg skal dere benytte ikonografi og bruk av grafikk. Systemet skal støtte, oppfordre, inspirere – og kanskje utfordre brukerne til læring.

ChnDesign.no CHN chn design illustration ai ps lr wp camilla noddeland chndesign foto veileder grafisk design logo sleksbok re-design telemarksavisa prosjekt oppdrag tegning simpsons coco bokdesign avisdesign emballasjedesign blomsterbok musiskkplakat skriftdesign tidsskrift veifinningsystem adobe canon hjem telemark vestfold norge reklame skiltmaker grenland støtteelement drawing illustrator web, nettbrett, applikasjon, profilering, branding

Vår løsning: Vårt mål for Buddy har vært å lage et LMS-system som skal være attraktivt for studenter. Vi har derfor valgt å legge fokus på samarbeid og sosialisering innad i klassemiljøet. Dette tror vi kan skape et godt og samkjørt klassemiljø, hvor elevene selv er med på å motivere hverandre og til å yte sitt beste gjennom hele studiet. Vi opplever at noen av dagens løsninger tenderer i å være innviklede og komplekse å navigere seg på. For at dette ikke skal være tilfelle i vårt system har vi valgt å legge mye arbeid i systemets infrastruktur, navigasjon og funksjonalitet. I tillegg har vi implementert et notifikasjon system. Dette gjør at elever og studenter har mulighet for hyppig varsling på desktop og mobiltelefon. Konseptet vårt er å skape en læringsplattform som er vennen («buddy») til brukeren.

Logo: Logoen vår er en forenklet illustrasjon av en amerikansk «graduation cap», som vi mener er et universielt symbol som er lett og kjenne igjen. Det skal være minimum 50 px luft mellom hatt og tekst.

Ikoner: Vi vil at våre ikoner skal ha et enkelt design og skulle være lett gjenkjennelige ved første øyekast. Vi ville bruke et mykt utrykk med avrundede kanter. Dette fordi å få et avbrekk i resten av designet hvor det er et hardere utrykk, som for eksempel vår font i kapiteler og boksene som brukes for å skille mellom ulike kategorier. Ikonene skal både fylles med farge ved trykking og skal være synlige selv med tynn strek ved enten en hvit bakgrunn eller farget bakgrunn.

Her ser du hvordan oppgaven av Buddy ble vist frem i min bachelor portefølje fra NTNU i Gjøvik.

.