Hos Chndesign.no finner du grafisk design og illustrasjoner.
L

Meny

SKRIFTDESIGN

HARMONY SERIF

Harmony Serif er en Old style scotch font som deler likheter med klassiske skrifter som Garamond, Minion og Scala. Men Harmony Serif har et mer kalligrafisk preg med større kontrast mellom grunnstrek og hårstrek. Skriften er egnet til redaksjonell bruk som bøker, magasiner og annen løpende tekst. Fonten har fått navnet Harmony på grunn av at den skal være harmonisk å lese på kort og lang avstand. La oss ta en titt på briefen:

BRIEF: Utvikle en skrift enten basert på leselighet i mengdetekst eller for titler. Definér bruk av skriften du vil lage, og analyser hvilke kvaliteter en slik skrift trenger. Begynn med å skisse opp bokstavene a, d, n og e, før du begynner på versalene H og O.

Prosjekttype:

Individuel oppgave gjennomført av Camilla Helena Noddeland

Veileder:

Veronica Burian

 

Når og hvor:

6. semester ved NTNU i Gjøvik

 

Harmony Serif

Regular

Verktøy

FontLab 

SKISSEPROSESSEN

Først måtte jeg finne ut om jeg ville ha Sans eller Serif font. Valget landet på Serif fordi jeg ville lage en font som skulle brukes til brødtekst og være lesbar, både på nett og i magasin. Fikk hjelp av emne-ansvarlig, Viktoria Burian, som for øvrig har utviklet ulike fonter som Adelle, Bree og Ebony, til å lage skisser både digitalt og analogt. Det var viktig å begynne med skisser på papir for å finne ut hvor stor og åpne bokstavene skulle være i målenheten mm. Dette ble da enkelt å overføre til font programmet FontLab.

BESLEKTEDE BOKSTAVER